13.5.2015

Vallankumous on täällä!

Who Made My Clothes?

Kuului kysymys 24.4, jolloin vietettiin toista kertaa Vaatevallankumous päivää. Kampanjan ideana on kiinnittää huomiota vaatteiden tuotannon läpinäkyvyyteen, laatuun ja vastuullisuuteen. Käännetään vaatteemme nurinpäin ja tarkastellaan mitä lapuissa sanotaan. Tapahtumasta on jo ehinyt tovi vierähtää, mutta aihe on aina ajankohtainen!
Suurin tarkoitus kampanjalle on Plaza Rana -tehdasrakennuksen romahduksen muistopäivä Bangladeshissa kaksi vuotta sitten. 1 133 ihmistä sai surmansa ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui. 

Halusimme ystäväni kanssa olla tekemässä vaatevallankumousta ja luoda ihmisille helpon tavan lähestyä vaikeaa aihetta. Epäeettistä vaatebisnestä. Siksi järjestimmekin Who Made My Clothes? -Festival päivän. Muotinäytös, workshop, luento, musiikkia.....
Mukaan tapahtuman tekemiseen saimme paljon ihania ja aiheeseen perehtyneitä ihmisiä!Tietokirjailija Rinna Saramäki tuli pitämään luennon 2013 ilmestyneen kirjansa pohjalta. Hyvän mielen vaatekaappi, jossa pohditaan mm. vaatteiden eettisyyttä ja muotia samassa lauseessa, sekä kysymyksiä: mistä tuntee laadun ja paljonko on vähän?Muotinäytöksessämme oli mukana:

Lovia - Kierrätys materiaalista valmistettuja nahka- ja turkisvaatteita.

Nannanda - Kierrätettyjä ja löydettyjä osia hyödyntäen valmistettuja koruja ja asusteita (Hanna Raux järjesti myös korupajan, jossa tehtiin yhdessä vanhoista koruista uusia! Hanna myös vastasi loistavasti muotinäytöksen toiminnasta :)

Roina - Ekologisista materiaaleista valmistettuja vaatteita.

WST (We started this) - Laadukkaiden käytettyjen vaatteiden/asusteiden nettikauppa

Ilo by Dakini - Rakkaudella suunniteltuja ja eettisesti valmistettuja hyvän mielen vaatteita. 

@Jani Luoma

Huili-lehden päätoimittaja Riikka Suominen oli juontamassa sekä haastattelemassa toista Ilo by Dakinin takaa löytyvää naista Jenni Milonofia. 

Väliaikamusiikista vastasi Better Things To Do musiikkikollektiivi! 

Loppuillan iloa meille tuotti Kaneli! He ovat kolmen siskoksen yhtye, jonka musiikkia voisi kuvailla yhtä hyvin powerpopiksi, popfolkiksi kuin grungeksikin :)


@Jani Luoma

Muita tapahtumassa osallisena olivat:

Näytösmeikit meille tarjosi ZUII Suomi/Zuii Organic.  Zuii Organic on kattava ammattitason värikosmetiikkasarja, jonka ainutlaatuiset valmistusaineet huolehtivat ihon hyvinvoinnista. Luomusertifioitujen sarjojen tuotteissa ei koskaan käytetä vahvoja tai haitallisia kemikaaleja, lisäaineita tai täyteaineita.

The Natural Goods Company helli vieraitamme kotiin viemisillä! Heidän luomukosmetiikkansa ovat lempeitä sekä ihmisille, että eläimille. "Uskomme puhtauteen, luonnollisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Elämä on liian lyhyt huonojen tuotteiden käyttämiseen."

Club Mate tarjosi virkistystä vapaaehtoisille tekijöillemme.

Ole hyvä oli mukana tuotepakettien muodossa. He tekevät vastuullisesti ja ympäristötietoisesti kotimaisia jaekologisia pesuaineita.      

VitaMinni oli myös tekemässä vallankumousta kahvilan merkeissä. 


Päivä oli todella upea! Vieläkin lämmittää sydäntä :) Kiitos tuhannesti kaikille, jotka olivat mukana tekemässä tätä mieletöntä päivää! Pidetään tietoisuutta yllä ja jatketaan kysymyksen esittämistä: "Kuka on tehnyt vaatteeni?" 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti