13.1.2015

8 erikoista päivää

Olin 8 päivän ajan omatoimisella puhdistautumisjaksolla, joka on nyt päättynyt. Vahvimmat tunteet jotka tästä jäivät, ovat kevyt, raikas ja nälkäinen. En voi myöskään sanoin kuvailla kuinka haastavaa tämä välillä oli. Mutta tieto siitä, että kaikki loppuu aikanaan, antoi voimaa. :)

 

Kaksi ensimmäistä päivää siis söin pelkkiä raakoja ja keitettyjä kasviksia, totuttaen kehoani keveämpään tasoon. Näiden päivien jälkeen huomasin jo oloni raikastuvan.

Neljä seuraavaa päivää söin smoothieita ja keittoja. Smoothieiden sekaan, normaalista poikkeamatta, laitoin monia eri voimaruokia. Chlorella, guarana, pellavarouhe, mct-öljy, maca ja herneproteiini olivat luottovalintani. Join myös monta kertaa päivässä aloejuomaa ja aamuisin molkosania. Alussa tein paksumpia pyöräytyksiä ja loppua kohden kevensin koostumusta. Vatsan turvotus katosi muutamassa päivässä. Nälän tunne oli alussa voimakkaampi, mutta hälveni päivä päivältä. Vettä join monta litraa, mehua ja teetä pitkin päivää.

Kaksi viimeistä päivää join pelkkiä itsepuristamia mehujani sekä yrttiteetä. Vettä tuli juotua vieläkin enemmän.




 Voin myöntää, että vaikka nälkä ei loppua kohden ollut enää samanlaista kuin alussa, niin tunsin sitä silti. Muutamana iltana menin ajoissa nukkumaan, vain koska en halunnut juoda vettä enää niin myöhään.


Mielitekoni nousivat iltaa kohden pahimmiksi ja suunnittelin usein mitä kaikkea ihanaa tulen tekemään, kun kuuri loppuu. Minua myös jännitti aloittaa jälleen syöminen, sillä pelkäsin kuinka vatsani alkaisi siihen reagoimaan. Toisaalta, kun olin ollut kuurilla jo niinkin pitkään, olisi tehnyt mieli jatkaa. Suurin syy miksi en kuitenkaan jatkanut, oli halu ruveta jälleen urheilemaan. Raskas urheilu nimittäin ei tee hyvää syömättömyyden kanssa! Yritin olla reipas kävellessäni pitkiä matkoja ja vielä 110 rappusta joka kerta kun tulin kotiin, mutta oloni oli todella vetämätön sen jälkeen. Kevyehkö jooga ei tuonut tätä tunnetta ja sitä harrastinkin joka aamu.

Oloa helpotti myös suolihuuhtelut, pirteys ja voimat palasivat sen myötä. Kiinteän ruoan saanti ja säännöllinen syöminen pitävät ruoansulatuksen jotenkin normaalina, mutta kun ruokaa ei syö, ei se myöskään normaalisti toimi. Huuhtelu on tärkeä osa myöskin "myrkkyjen" poistoa, sillä ne voivat muuten jäädä kiertämään kehoon ja näin ollen aiheuttaa huonovointisuutta, päänsärkyä ja heikkoutta.



Tämä kuuri oli ihana kokemus, niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Vaikka ihoni reagoi alussa, se loppui melko pian. Oloni on niin tuore ja kepeä :) Olen myös todella kiitollinen itselleni, että pidin pääni, enkä sortunut houkutuksille, joita maailma on täynnä. Usein jos jokin asia kielletään tai sen kieltää itseltään, tekee sitä vielä enemmän mieli. Pitää kuitenkin muistaa omat motiivit, miksi on päättänyt kieltäytyä ja katse kohti päämäärää. Siellä kiitollisuus seisoo ja tunne, että olet saavuttanut haasteesi on tuhat kertaa hienompi!

Ensimmäiset haukkaukset lehtikaalisipsiä ja porkkanaa tuntuivat taivaallisilta! Ne maistuviat niin hyville ja oli ihana käyttää hampaita. Arvostukseni syömistä ja ruokaa kohtaan on äärimmäisyyksissä! Kuurin myötä huomasin myös, että ruokaa tulee liian usein syötyä haluun ja himoon, ei sillä että tämä olisi uusi tieto, mutta havahdutti jälleen.


Kiitollista ja itseään kunnioittavaa viikkoa kaikille!
           

1 kommentti:

  1. Anonyymi1/13/2015

    Ihanaa,tässä meille kaikille elämäniloa että jaksetaan talven yli:)

    VastaaPoista