6.1.2015

Paaston anatomiaa

 Kuten aiemmin jo kerroin, vuoteni starttasi nestepaastolla. Tämä on täysin itse luomani versio, enkä käytä mitään valmiita "detox" -paketteja, vaan teen kaiken itse. Muutenkin markkinointitermit "detox", "surerfoodit" tms. särähtelevät korvaani. Herkullisen ruoan rakastajattarena ja intohimoisena keittiöhirmuna voin kertoa tämän olevan hyvin suuri haaste itselleni!


 Paasto on sinänsä väärä sana kuvaamaan kyseistä kuuriani. Nestedietti/juokseva kuuri/juotavat päivät/paksu paasto tms :D Pointtini on, että voin juoda kaikki mitä suuhuni laitan tämän viikohkon aikana. Paastoja on myös hyvin erilaisia, joten tarkka määritelmä on mielestäni joustava. Jostain syystä miellyn itse juuri tuohon "paasto" -sanaan kuvaamaan tämän hetkisiä päiviäni. Tuen kuitenkin juomiani ravinnerikkain avuin, kuten chlorella-leväuutteella, chia-siemenillä, pellvarouheella ja maca-jauheella tms. Miksi sitten olla ilman ruokaa? Se on hyvä kysymys! Laihtumisen toivossa tähän ei todellakaan kannata ryhtyä. Paino tulee samantien takaisin kun alat taas syömään.Terveellisempiin elämäntapoihin siirtyvän, kyllä. Kuitenkaan monta vuotta epäterveellisiä päiviä eivät korvaudu viikon paastoamisella. Omat motiivini ovat kehoni puhdistaminen, uuden vuoden uusi startti, viime vuoden jälkien korjaus, kokeilunhalu ja myös itsekurin lisääminen. Ruansulatukselleni tämä on myös suuri lahja. Se saa nyt levätä ja kerätä voimia, että jaksaa paremmin pilkkoa ruokaa, kun sille tielle palaan. Suolihuuhtelut kuuluvat myös suureen osaan tätä puhdistautumista. Hilpeyttä se on tosiaan herättänyt, muta olo on ollut sen jälkeen mieletön! Ja se myös helpottaa näläntunteen lievittämistä. Kevyt liikunta, kuten jooga ja kävely sopivat kuurin ohelle, mutta rankkaa urheilua kannattaa välttää!

 Tammikuun 1 & 2 päivänä söin vielä kiinteää ruokaa, raakoja ja haudutettuja kasviksia. Totuttelin kehoani kevyempään ravintoon. Smoothiet kuuluvat automaationa ruokavaliooni muutenkin.  3, 4 ja 5 päivä ovat nyt takana. Näinä päivinä söin smoothieita ja paksuja keittoja. Tämä päivä kuluu samanlaisissa merkeissä. Myös paljon vettä ja yrttiteetä. Vettä tulee automaattisesti juotua enemmän, sillä nälän iskiessä jotain täytyy suuhun laittaa.


 Positiivisia vaikutuksia: Energiatasoni ovat pysyneet normaalina (mitä ihmettelen kovasti) eli käytännössä puhtia ja intoa riittää. Oloni ei ole ollut vetämätön. Minulla ei myöskään ole ollut minkäänlaisia päänsärkyjä tai pahoinvointeja. Näläntunne vähenee päivä päivältä enemmän. Vaikka tuntisin ääretöntä nälkää, muutama huikka smoothieta vie sen samantien pois. Todella kevyt olo ja iltaiset vatsan turvotukset ovat poissa! Uudet mehu/smoothie kokeilut ovat myös toimineet hyvänä inspiraationa. Toistaiseksi tämä on ollut suhteellisen helppoa!


Negatiivisia vaikutuksia: Kauppassa käyminen nälkäisenä ei ole koskaan ollut hyvä idea, nyt vielä vähemmän. Paistotuotteiden tuoksut, notkuvat karkkihyllyt, pähkinäpussit ja jopa kaurapuuropaketit nostavat halujani! Mehulasi naamariin ja olo on jo paljon parempi. Ihoni on ruvennut poistamaan kuona-aineita kehostani ja näppylöitä on havaittavissa, mutta tämä oli odotettavissa. Rankka urheilu olisi hyvä jättää pois kuurin ajaksi, mutta eilen innostuin pitämään itselleni tanssi/lihaskuntotreenin. Olo oli hieman heikko sen jälkeen. Iltaisin näläntunne on ollut kovempaa. Varsinkin kun poikaystäväni häärää keittiössä paistellen tofua ja muita herkkuja tuoden ihanat tuoksut koko asuntoomme.  Tällä hetkellä olen todella tyytyväinen itseeni ja omaan tahdonvoimaani! Odotan myös innolla mitä kaikkea ihanaa tulen tämän kuurin jälkeen syömään ;) Monilla ihmisillä on eriäviä näkemyksiä tämän tyyppisistä paastoiluista, mutta kokemus tuo asiaan varmuutta, ei pelkät tutkimukset. Itse voin tällä hetkellä todella hyvin ja olen ylpeä itsestäni, vaikka välillä haasteellista onkin ollut. Mielestäni on myös hyvä kokeilla omia rajojaan löytääkseen itselleen täydellisen keskitien.

 Miellyttävää loppiasiltaa kaikille!


1 kommentti:

  1. Anonyymi1/07/2015

    Tässä innostusta meille mässääjille. Hienoa Mimmie että näytät hyvää esimerkkiä muille.

    VastaaPoista